We zijn momenteel gesloten.Opening Hours today: 09:00 - 12:00, 13:00 - 18:00, 19:00 - 21:00

De heer Söhnle heeft een lange geschiedenis in de klokken- en horlogebranche. Als zeventienjarige jongen kwam hij in de klokkenfabriek van zijn broer werken. De heer Söhnle raakte echter gefascineerd door het idee om de nieuwste technologieën toe te passen, binnen de beperkte afmeting van een horloge dat mensen om hun pols dragen. Dat de heer Söhnle een gedreven man is, blijkt uit zijn ontwikkeling binnen de branche. Slechts tien jaar na dat hij bij zijn broer kwam werken, is hij nauw betrokken bij de productie van horloges onder verschillende merknamen. De weg naar zijn eigen horlogemerk wordt gekenmerkt door ups en downs, zoals elk mensenleven dat ook kent. In het jaar 2000, op zijn 60ste verjaardag, start de ondernemende Bruno Söhnle zijn eigen horlogemerk. In Glashütte begint hij met de vervaardiging van klassieke horloges, die zijn voorzien van een quartz-uurwerk. “Met deze stap”, zegt meneer Söhnle; “begon mijn beste tijd.” De slogan van het merk Bruno Söhnle is geboren.

De collectie van Bruno Söhnle bedient zowel de liefhebber van klassieke, elegante en sportieve horloges. Alle Bruno Söhnle horloges worden vervaardigt uit hoogwaardig edelstaal en zijn klassiek vormgegeven met oog voor detail, zonder de functionaliteit uit het oog te verliezen. Elk horloge is uitgerust met een Zwitsers precisie-uurwerk,  dat door ervaren specialisten in eigen atelier in Glashütte, de bakermat van de horloge industrie,  handmatig wordt veredeld. Door de vakkundige samenstelling van materialen en door, naast mechanische, ook quartz uurwerken te veredelen, maakt BS de geroemde kwaliteit en luxueuze uitstraling uit Glashütte bereikbaar voor een groot publiek.

Perfectie is de kunst van het weglaten, het reduceren van essentiële zaken zonder het verlies aan detail. In alle modellen wordt een helder ontwerp gekenmerkt door precisie en functionaliteit. De quartz uurwerken komen uitsluitend uit Zwitserland en de meeste van de onderdelen zijn vervaardigd in Duitsland. Alle horloges zijn voorzien van een saffierglas. Bruno Söhnle staat met zijn naam borg voor de hoogste kwaliteit volgens de traditie dat een horloge een sieraad moet zijn.

juwelier-wijffels-beeldmerk-transp